tisdag 8 januari 2013

Projekt Ellen: Nu är vi i gång!

Nu ska ni få säga hej till min kompis Ellen! Vi har känt varandra, och varit bästa vänner, i 12 år. Ellen har alltid varit en aktiv person. Hon tränade dans hela sin barndom, har varit med i en roddklubb och har tränat kickboxning. Men efter en utlandstermin i London och många portioner fish and chips, mycket öl och ingen träning känner hon sig inte i toppform och har därför bett mig hjälpa henne med komma i gång igen med kosten och träningen.

Vi kommer köra ett 10 veckors projekt där vi tränar tillsammans och hon äter enligt en kostplan som jag har satt samman åt henne. Kostplanen är clean eating helt utan raffinerat socker eller gluten, men med något mer kolhydrater än vad jag äter. Träningen som vi gör tillsammans kommer vara inriktad på styrka (basövningar med fria vikter som oftast) med tillägg av intervaller för att få upp flåset.

I dag var det projektstart (även om Ellen började med kostplanen för några dagar sedan) och första träningspasset är avklarat. Jag tror hon kommer få grymma resultat och hoppas ni vill hänga med på hennes resa! Målen är en starkare kropp, bättre kondition, mer definition och att förändra kroppssammansättningen. Ellen är normalviktig därför är det ingen stor viktnedgång som vi snackar om här utan fokus kommer att vara att få ner hennes fettprocent och bygga muskler.
Först träningspasset i Ellens projekt!
Så här ser Ellens siffror ut just nu:

Vikt: 57,7 kilo.
Fettprocent (BodPod-mätning): 29,8.
Fettmassa (BodPod-mätning): 17,2 kilo.
Fettfri massa* (BodPod-mätning): 40,5 kilo.
Längd: 163 cm.

Heja heja! 

* Fettfri massa är all massa i kroppen som inte är fett. Det är skelett, muskler, vätska och organ. Det finns ingen bra metod med dagens teknik att få fram den exakta procenten muskler.

2 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Hur kan man mäta hur många procent fett man har i kroppen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns flera sätt, bland annat viktvågar som finns på apotek att köpa för hemmabruk. Vill du bara ha en relativ siffra att jämföra med så funkar det men vill du verkligen få en exakt och trovärdig siffra ska du använda dig av en BodPod (googla bodpodmätning, finns ett par olika ställen i Sthlm) eller vattenbad (tror det mest är sjukhus som använder det).

      Vissa tycker att kaliper är ett bra sätt men för att det överhuvudtaget ska vara något att ha måste personen som gör mätningen vara extremt kompetent inom detta.

      Jag röstar för BodPod ;)

      Radera